Erről jobb, ha minden fuvarozó tud! Így változik meg a világ

A világ fejlődésével sokáig a sofőrök feladatai egyre csak nőttek. Azonban az elmúlt években több olyan megoldást is fejlesztettünk, amelyekkel megkönnyítjük a sofőrök és a fuvarszervezők mindennapjait.

Erről jobb, ha minden fuvarozó tud! Így változik meg a világ

Mióta léteznek kamionok, azóta léteznek sofőrök is, ám miközben a világ fejlődött, a hivatásos sofőrök feladatai egyre csak nőttek. Ahogy teltek az évek egyre több dologra kellett odafigyelniük és egyre nagyobb nyomás nehezedett rájuk, akár a rakomány épségére, akár a pontos érkezésre fektetett hangsúly miatt.

Az utóbbi években soha nem látott módon és mértékben gyorsult fel körülöttünk az élet. Már szinte kivétel nélkül, mindenki zsebében ott lapul egy okostelefon, online foglalunk időpontot az orvoshoz, zoom-on keresztül zajlanak a tanórák, a közösségi média felületek pedig lassan kezdik átvenni a személyes kapcsolatok szerepét.

Napokig értekezhetnénk arról, hogy ezek a változások milyen hatással vannak a társadalomra. Azt azonban mindenképpen megnyugtató tudni, hogy bizony vannak olyan innovatív megoldások, amelyek bár eleinte idegennek tűnhetnek, idővel óriási tehertől szabadítanak meg minket és könnyebbé teszik a hétköznapokat. Az okoseszközeinket nemcsak kapcsolattartásra vagy fotók készítésére, hanem egyre többször használhatjuk munkához is. Gondoljunk csak feljegyzések készítésére vagy akár fontosabb dokumentumaink felhőben történő elérésére. A következő, sofőröknek és fuvarszervezőknek szóló online webináron ezt a témát fogjuk körbejárni.

Végre könnyíthetünk a sofőrök terhein

Az utóbbi években kezdtek elterjedni olyan digitális megoldások, amelyek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy (a vezetésen felül) a sofőrökkel szemben támasztott feladatokat egyszerűsítsék és gyorsítsák. Mára hozzáférhetővé váltak azok a technológiák, amelyek segítségével a sofőrök válláról jelentős terheket vehetünk le.

DIGITALIZÁCIÓ ÉS HATÉKONYSÁG – Mobilalkalmazás a fuvarozásban ǀ innoTMS webinárium-sorozat

Azonnali reakció a legváratlanabb helyzetekben is

A digitalizáció térhódítása előtt a gépkocsivezetők felelőssége volt, hogy a megfelelő útvonalon haladjanak, időben célba érjenek és kellően praktikus megoldást találjanak az útközben őket érő váratlan helyzetekre. Ma már azonban előre jelezhető számukra, ha a tervezett útvonalon valamilyen fennakadás várható és pillanatok alatt kiküldhető egy korrigált, alternatív útvonalterv.

Azonnali reakció a legváratlanabb helyzetekben is
Az analóg megoldások idejében a sofőr számára kizárólag azok az információk álltak rendelkezésre, amelyeket az irodában vagy a telephelyen kaptak indulás előtt. Hosszú ideig arra sem volt lehetőség, hogy az időközben bekövetkező változásokról tájékoztassák őket. A mobiltelefonok megjelenésével valamelyest javult a helyzet, azonban így sem lehetett garantálni, hogy a fuvarszervező időben utoléri a sofőrt – a telefonálás költségéről nem is beszélve. A modern megoldásoknak köszönhetően a sofőrök mindig pontos, naprakész adatokat látnak az általuk végzett fuvarokkal kapcsolatban – akkor is, ha esetleg az indulás után történt valamilyen változás vagy derült ki plusz információ.

Státuszjelentés és számlázás már útközben is

Korábban sok kellemetlenség származhatott egy több napos vagy több hetes túra teljesítése során, hiszen a számlázási folyamat és a megbízási díjak kifizetése nem kezdődhetett el addig, amíg a sofőr vissza nem ért a telephelyre, hogy leadja a papírokat. A legújabb technológiák használatával azonban a rakomány szállítása során kapott mindennemű dokumentáció néhány mozdulattal beküldhető az irodába. Ezzel a módszerrel a bevételek realizálása is gyorsabban történik. Az okos algoritmusok feljavítják a dokumentumról készített fényképet, így a sofőrnek azzal sem kell bajlódnia, hogy megfelelő környezetben készítse el a képet vagy hogy tökéletesek legyenek a fényviszonyok.

Ráadásul a fuvarszervezőnek nem kell a túra végéig azért fohászkodnia, hogy minden rendben menjen, hiszen a sofőr az okostelefonja segítségével pár másodperc alatt pontos visszajelzést tud adni az általa végzett munka aktuális státuszáról, sőt mindezt szükség esetén egyedi megjegyzésekkel is kiegészítheti. Emellett a telematikai egységek használatával bármelyik percben könnyedén ellenőrizhető a járművek aktuális helyzete és a várható érkezés időpontja is.

Szeretnénk meghívni Téged is

Ha szeretnéd megtudni, hogyan működnek a legújabb technológiai megoldások és hogy miben tudja még megkönnyíteni a fuvarszervezők és a sofőrök munkáját, akkor látogass el ingyenes webinárunkra szeptember 29-én. A 45-60 perces online beszélgetés keretében bemutatjuk az innoTMS mobilapp innovatív funkcióit, az esemény végén pedig válaszolunk minden felmerülő kérdésre. A résztvevők a webinár végén az összes korábbi előadásunk anyagát megkapják.

Jelentkezem a webinárra!

Cégünket az őszinteség, a nyíltság, a tisztesség és a bizalom alappilléreire építettük fel. Azt valljuk, hogy mindig az egyenes út a legrövidebb és hogy az a jó üzlet, ahol mindkét fél nyertesnek érzi magát. Együtt többek vagyunk!

Ingyenes demót kérek!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További információkért tekintse meg adatkezelési tájékoztatónkat.

Elfogadom